Tik 4,1 proc. rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ 2011 m. gegužę apklaustų Lietuvos gyventojų sakė turį savo verslą. Ketvirtadalis likusiųjų tvirtina anksčiau galvoję verstis savarankiškai.

Tačiau tik 5 proc. „svarstančiųjų“ ketina pradėti verslininko karjerą per artimiausius metus, arba tuzinas žmonių iš tūkstančio nacionalinėje reprezentatyvinėje Lietuvos gyventojų apklausoje dalyvavusių respondentų.

„Baltijos tyrimų“ duomenys rodo, kad ketinančiųjų per artimiausius 12 mėnesių išbandyti save versle šiemet yra dvigubai daugiau nei pernai (šeši apklaustieji), tačiau vargu ar tokia pažanga turi prasmę, nes visi skaičiai nesiekia net leistinos paklaidos ribos. Daugelis iniciatyvių jaunų žmonių, kurie iš principo galėtų ryžtis Lietuvoje imtis nuosavo verslo tiesiog emigravo.

„Tai nereiškia, kad visi jie kitur taps verslininkais, tačiau emigracija yra labai sunkus, norą kažką gyvenime keisti iš esmės liudijantis apsisprendimas, nesvarbu, kad kartais paskatinamas tiesiog bandos jausmo“, – sako Rasa Ališauskienė, „Baltijos tyrimų“ direktorė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją