Rusijai dar skirta laiko – 220 dienų – stojimo į PPO dokumentams ratifikuoti. Tikėtina, kad PPO nare Rusija taps kitų metų rudenį.

Prekeiviai naudotais automobiliais puoselėja viltį, kad, Rusijai nors kiek atleidus muitų kilpą, jų verslas įkvėps oro. Nenaujų automobilių pardavėjų asociacijos vadovas Gintas Brazdžius neabejoja: jei muitai naudotiems automobiliams būtų sumažinti taip, kaip žadėta, maždaug po metų prekyba naudotais automobiliais gal ir suaktyvėtų. Bet jei tai bus padaryta po septynerių metų, verslas sunyks.

Baldžiai viliasi, kad maždaug tris kartus sumažėjus baldams taikomam muitui jų gaminių Rusijoje bus parduodama daugiau. Pasak koncerno SBA strateginės plėtros viceprezidento Egidijaus Valentinavičiaus, Rusijoje maždaug pusė parduodamų baldų yra importuoti.

„Sumažėjus muitui smuktelėtų importuotų baldų kaina. Tai turėtų paskatinti ir didesnį vartojimą. Todėl eksportuotojai iš Lietuvos gautų papildomų galimybių užsidirbti”, – sakė E.Valentinavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją