Įvertinus tiesioginius ir netiesioginius mokesčius, vidutinis ES darbuotojams tenkantis mokesčio tarifas buvo 32,9 proc., kai kapitalui šis vidurkis sudarė 24,6 proc. Tai reiškia, kad Europos mastu darbo jėga buvo apmokestinta maždaug ketvirtadaliu daugiau nei kapitalas.

Tačiau Lietuvoje atotrūkis padidėja. Darbuotojams tenkantis mokesčių tarifas sudaro 33,1 proc. ir yra beveik identiškas ES vidurkiu. Tuo tarpu kapitalo apmokestinimas sudaro 10,9 proc. Tai reiškia, kad Lietuvoje kapitalas apmokestintas perpus mažiau nei vidutiniškai ES. O lyginant su darbo apmokestinimu Lietuvoje – dviem trečdaliais mažiau.

Mažiausiai apmokestintas darbas ES buvo Maltoje (20,2 proc.), Portugalijoje (23,1 proc.), Rumunijoje (24,3 proc.) ir Britanijoje (25,1 proc.). Daugiausiai mokėjo dirbantieji Italijoje (42,6 proc.), Belgijoje (41,5 proc.), Prancūzijoje (41,1 proc.) ir Vengrijoje (41 proc.). Latvijoje darbo jėgos apmokestinimas siekė 28,7 proc., Estijoje 35 - proc.

Mažiausi mokesčiai kapitalui teko Latvijoje (10,3 proc.), Lietuvoje (10,9 proc.), Estijoje (14 proc.). Didžiausi – Danijoje (43,8 proc.), Italijoje (39,1 proc.) ir Britanijoje (38,9 proc.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją