Praėjusią savaitę Lietuvoje oficialiai buvo registruota 324 tūkst. bedarbių. Lietuvos darbo biržos (LDB) Darbo rinkos paslaugų ir stebėsenos skyriaus vedėja Inga Liubertė DELFI sakė, kad vos porą tūkstančių bedarbių skirtumą lėmė ir tai, kad dalis bedarbių nutraukė savo registraciją Darbo biržoje. Per savaitę tokių bedarbių vidutiniškai būna apie 2000.

„Daliai žmonių suėjo pensinis amžius, kiti galbūt persikraustė į kitą miestą, dalis išvyko iš Lietuvos“, – sakė ji. Praėjusį mėnesį patys iš darbo biržos išsibraukė arba už pažeidimus buvo išbraukti maždaug 10 tūkst. bedarbių. Tačiau, jos teigimu, už pažeidimus praėjusį mėnesį išbraukta palyginti nedaug – apie 700 bedarbių.

Per savaitę į darbo rinkos priemones buvo nusiųsta daugiau nei 600 bedarbių.

Bedarbių skaičius grėsmingai artėja prie LDB šiems metams prognozuoto bedarbių skaičiaus. LDB prognozavo, kad metų pabaigoje darbo neturės 350 tūkst. žmonių.

Ministras pripažino, kad bedarbių skaičiaus didėjimą lėmė prievolė niekur nedirbantiems ir neregistruotiems bedarbiams patiems susimokėti po 72 Lt per mėnesį privalomojo sveikatos draudimo mokesčio. Maždaug trečdalis bedarbių yra nedirbę ilgiau nei dvejus metus.

Finansų ministerija prognozavo, kad nedarbo lygis šiemet Lietuvoje bus 16,7 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją