Trečiadienį vykusioje konferencijoje, pavadinimu „Šešėlinė ekonomika Latvijoje: kaip uždegti šviesą?“, tyrimo autoriai Talisas Putninsas ir Arnis Sauka sakė, kad, remiantis turimais duomenimis, mažiausia šešėlinė ekonomika 2010 metais buvo Lietuvoje – ji tesudarė 18,8 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), o Estijoje – 19,4 proc. BVP. Tuo tarpu Latvijoje ji siekė 38,1 proc.

Paaiškėjo, kad atlyginimą darbuotojams vokeliuose moka 35,5 proc. Latvijos bendrovių, 19,6 proc. Estijos bendrovių ir tik 15,8 proc. Lietuvos bendrovių.

Latvijoje 2010 metais daugiausia šešėlinės ekonomikos požymių fiksuota Rygoje – jie sudarė 41,9 proc. visos šalies lygio.

Tyrimas buvo atliktas 2011 metų kovą ir balandį – apklausoje dalyvavo 536 bendrovių vadovų ar savininkų iš Lietuvos, 591 – iš Latvijos ir 500 – iš Estijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją