Kaip informuoja Lietuvos bankas, inspektavimo metu buvo tikrinamas banko valdymas, vidaus kontrolė, atskirų rizikos rūšių (kredito, likvidumo, rinkos ir operacinės) valdymas. Valdybai taip pat pristatyti „Snoro” priežiūrinio tikrinimo ir vertinimo rezultatai.

Lietuvos banko valdyba išsakė bankui tikrintam bankui tam tikrus nurodymus, kurių vykdymas leistų daugiau riboti banko veiklos riziką, ypač dėl paskolų, dėl išvestinių finansinių priemonių sandorių ir kt. Nustatyti tam tikri reikalavimai dėl banko kapitalo, kurių įgyvenimas reikalingas patikimai ir stabiliai banko veiklai.

„Snoro” administracijos vadovas įpareigotas ne vėliau kaip per dešimt dienų nuo šio nutarimo gavimo dienos atvykti į Lietuvos banką ir paaiškinti, kaip bankas numato šalinti nustatytus banko veiklos trūkumus ir vykdyti Lietuvos banko valdybos duotus įpareigojimus, o suėjus šių nurodymų įvykdymo terminui paaiškinti, kaip juos įvykdė.

Valdybos posėdyje taip pat pažymėta, kad „Snoras” nepašalino dalies ankstesnio inspektavimo metu nustatytų teisės aktų pažeidimų ir veiklos trūkumų. Dėl to banko administracijos vadovui bus surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją