„Mūsų turimais skaičiais, investicijos į Graikijos vertybinius popierius yra kuklios. Kalbant apie Lietuvos banką, mes taip pat esame investavę į Graikijos vertybinius popierius, tačiau konkretaus skaičiaus aš nenorėčiau ir negalėčiau įvardyti. Dalis mūsų atsargų tupi ten“, – antradienį po apsilankymo Seimo socialdemokratų frakcijoje žurnalistams sakė jis.

Šių vertybinių popierių išpirkimas numatytas kovą.

Lietuvos banko duomenimis, Lietuvoje veikiantis komerciniai bankai į Graikijos vyriausybės vertybinius popierius buvo investavę 3,6 mln. Lt. Tai sudaro 0,0043 proc. bankų sistemos turto.

Vitas Vasiliauskas
DELFI primena, kad Graikija jau kurį laiką negali išspręsti ją slegiančios skolų problemos. Euro zonos šalys pritarė dar vienam pagalbos paketui, tačiau šios šalies premjeras George'as Papandreou pasiūlė jo surengti referendumą.

Tačiau sulaukęs spaudimo iš Europos šalių lyderių idėjos atsakė ir nusprendė atsistatydinti.

Šiam pagalbos paketui turės pritarti naujoji Graikijos Vyriausybė ir parlamentas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją