Pastaruoju metu Lietuvoje užsieniečiams mažiau išduota ir leidimų laikinai gyventi, ir dirbti. Daugiausia į darbo vietas mūsų šalyje pretendavo baltarusių ir ukrainiečių.

Tuo tarpu Lietuvą pamėgę kinai vis dažniau grįžta į savo tėvynę. Arba apsistoja Rusijoje, kuri jiems mielesnė negu mūsų valstybė.

Daugiausia pastaraisiais metais į Lietuvą iš Kinijos atvykdavo restorano virėjų, laivo metalinių konstrukcijų montuotojų. Keli rasdavo darbo grožio salonuose arba įsidarbindavo vertėjais.

„Kinus traukia grįžti į Kiniją, o ne vykti dirbti į Europą”, – įsitikinusi kinų masažo ir grožio centro „Qi Anmo” direktorė Virginija Budreckienė. Dabar šiame salone dirba du kinai, kadaise plušėjo keturi.

Priežastis – pačioje Kinijoje didėjantys atlyginimai. Skelbiama, kad nuo 1999 metų jie išaugo net 300 procentų.

2010 metais Lietuvos migracijos tarnyba Kinijos piliečiams išdavė 74 leidimus laikinai gyventi mūsų šalyje ir pakeitė 232 jau iki tol galiojusius leidimus. 2009-aisiais – atitinkamai 80 ir 255.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją