Ministerija nurodo, kad dėl krizės euro zonoje Lietuvos eksporto rinkų laukia prastesnė perspektyva, o tai atsilieps lietuviškų gaminių paklausai. Lietuvos eksporto rinkų perspektyva Europos Sąjungoje išlieka pagrindiniu ūkio raidos scenarijaus peržiūrėjimo rizikos veiksniu.

Neigiamą poveikį BVP turės ir „Snoro” bankrotas. Anot ministerijos, „centrinis scenarijus numato greitą bankrutuojančio banko „Snoras” apdraustųjų indėlių atstatymą, todėl bankroto poveikis BVP yra sumažintas kelis kartus ir sudaro 0,1-0,2 procento BVP.”

Visa tai atsilieps darbo rinkai ir infliacijai. Nedarbo lygio projekcija 2012 m. didinama iki 14,0 proc. (buvo 11,9 proc.), darbo užmokesčio augimo projekcija mažinama iki 3,0 proc. (buvo 5,5 proc.).

Finansų ministerija nekeičia 2013–2014 m. BVP augimo prognozės – atsižvelgus į šiuo metu suformuotus 2007–2013 metų finansinės perspektyvos ES paramos įsisavinimo planus ir darbo jėgos mažėjimą dėl visuomenės senėjimo BVP augimas 2013–2014 metais sieks atitinkamai 3,7 – 3,4 procento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją