Duomenų bazės „fDiMarkets.com" duomenimis, per sausį-spalį paskelbta apie 26 naujų tiesioginių užsienio investicijų (TUI) projektų Lietuvoje įgyvendinimą, o tai atitinkamai 27 proc. ir 30 proc. daugiau nei Estijoje ir Latvijoje.

Naujausiais duomenimis, Vilniui tenka daugiausiai projektų, tarp jų – „Barclays”, „Western Union”, „Cogent Communications”, po du projektus inicijuota Alytuje („Coca-Cola”, „Graanul Invest”) ir Klaipėdoje („Heidelberg Cement”, „Fortum”), dar po vieną projektą pasiekė Kauną, Kėdainius ir Naująją Akmenę.

Per 2010 m. sausį-spalį paskelbtus projektus Lietuvą turi pasiekti dar 778 mln. eurų (2,686 mlrd. Lt) arba 60,7 proc. ir 9,7 proc. daugiau nei Estijoje ir Latvijoje. Atitinkamai per tą patį laikotarpį Lietuvoje numatoma sukurti dar 2821 darbo vietą arba 23,7 proc. ir 36,6 proc. daugiau nei Estijoje ir Latvijoje, skaičiuoja ministerija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją