Tokiais metodais inspekcija traukė iš kampo Vyriausybę, kuri pati save savanoriškai jame užspeitė, įstatyme įrašiusi kone konkrečią pirmojo ketvirčio mokestinių biudžeto pajamų sumą.

Šių metų valstybės ir savivaldybių finansinių rodiklių patvirtinimo įstatyme užfiksuota, kad pirmąjį ketvirtį valstybės biudžetas mokestinių pajamų privalo gauti 17 proc. daugiau nei pernai per tokį pat laikotarpį. Antraip – įsipareigojo Vyriausybė – bus peržiūrėtas įstatymas ir priimtos griežtos priemonės, kad metų pabaigoje fiskalinis deficitas neperliptų 5,8 proc. ribos.

Teritorinės mokesčių inspekcijos gavo nurodymus iš centro stabdyti gyventojų pajamų, pelno, PVM, akcizų ir kitų 6 mokesčių permokos grąžinimą. Sumas rekomenduojama grąžinti „esant ypatingoms aplinkybėms”.

Taip pat teritorinės mokesčių inspekcijos gavo sąrašus juridinių asmenų, kurie gyventojų pajamų mokestį sumoka ne mėnesio pabaigoje, o kito mėnesio pradžioje. Dėmesio sulaukė ir tie gyventojai, kurie pagal 2010 m. gyventojų pajamų mokesčio deklaracijas turi sumokėti valstybei daugiau nei 5 tūkst. Lt gyventojų pajamų mokesčio permokos.

Išankstinius pirmojo ketvirčio valstybės biudžeto surinkimo duomenis Finansų ministerija (FM) žada pateikti šios savaitės pabaigoje. Kad įstatyme įrašytas įsipareigojimas būtų įvykdytas, kovo mėnesį reikėjo surinkti beveik 90 mln. Lt daugiau nei vidutiniškai sausio ir vasario mėnesiais, kartu reikia likviduoti 53 mln. Lt nepriteklių, susidariusį pirmaisiais mėnesiais, o iš viso surinkti 3,642 mlrd. Lt vien tik iš mokesčių pajamų dalies.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją