Forumas yra skirtas tarptautinei verslo plėtrai ir investicinės aplinkos gerinimui, jo metu pranešėjai dalinsis įžvalgomis apie priemones ir priimtus sprendimus įveikiant ekonominę krizę.

Dviejų dienų forumą atidarys prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pagrindinį pranešimą skaitys N. Roubinis, nuomonėmis dalinsis Tarptautinio valiutos fondo vyresnysis regiono atstovas Vidurio ir Rytų Europai Markas Allenas bei Danske banko vyriausias ekonomistas Larsas Christensenas.

Diskusiją moderuos tarptautinio leidinio „The Economist“ redaktoriaus pavaduotoja Vendeline Von Bredow.

Antros dienos pagrindinis pranešėjas – Japonijos „Nomura“ tyrimo instituto vyriausiasis ekonomistas Richard C. Koo, kalbėsiantis apie ekonomikos recesijos priežastis. Jo nuomone, užsitęsusią recesiją lemia privataus sektoriaus skolos mažėjimas, kai įmonės siekia ne pelno maksimizavimo, o mažina įsipareigojimus.

Apie vieningą Europos rinką diskutuos Europos Komisijos Vidaus rinkos ir paslaugų generalinio direktorato Bendrosios rinkos valdymo direktorato direktorė ponia Emer Daly, kartu vyks paralelinės sesijos, kuriose išgirsime užsienio ir Lietuvos ekspertų nuomones apie Baltijos regiono plėtrą, patrauklumą tiesioginėms užsienio investicijoms, paslaugų centrų tendencijas ir galimybes bei talentų rinkos potencialą.

Baltijos Investuotojų Forume laukiama daugiau kaip 300 įmonių atstovų iš Europos Sąjungos ir Skandinavijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)