1 euras dabar kainuoja 6914,82 Baltarusijos rublių, 1 Rusijos rublis kainuoja 173,95 Baltarusijos rublių.

Anksčiau žiniasklaida jau pranešė, kad Baltarusijoje antradieniui, bus nustatytas 4930 rublių už JAV dolerį kursas, naujienų agentūrai „Prime-tass” teigė šaltinis iš bankų sektoriaus.

Tai reiškia, kad Baltarusijoje oficialiai devalvuojamas rublio kursas. Pirmadienį oficialus kursas buvo 3155 rubliai už dolerį.

Baltarusijos nacionalinio banko atstovas spaudai Anatolijus Drozdovas naujienų agentūros informacijos nepatvirtino, tačiau ir nepaneigė. „Šiuo metu aš šią informaciją nei neigiu, nei patvirtinu. Baigiantis dienai mes išplatinsime pranešimą, ten viskas bus”.

Gandai apie rublio devalavaciją sklando nuo 2010 m. pabaigos, tačiau vietos valdžia buvo teigusi, kad pasiruošusi išlaikyti stabilų rublio kursą.

Nors oficialus rublio kursas yra sumažinamas, bet jis vis tiek nesiekia esančio „juodojoje” rinkoje. Neoficialiai gyventojai už dolerį moka po 7-8 tūkst. Baltarusijos rublių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją