Įgaliojimai atstovauti šios užsienio kompanijos interesams S. Kovtunui suteikti 2010 m. vasario 3 d.

BAS valdybos nariu ketvirtadienį buvo paskirtas Janekas Jelkinas, tačiau valdyboje liko ir jo atstovė Inga Piterniecė, kurios statusas dabar – valdybos narė.

Iki šiol 100 proc. BAS kapitalo priklausė „airBaltic“ prezidentui ir vykdančiajam direktoriui Bertoldui Flickui. Kompanija buvo registruota 2008 m. gruodžio mėn., jos pagrindinis kapitalas – 19,307 mln. latų (apytikriai 94 mln. litų). „Taurus Asset Management Fund Limited“ indėlis sudarė 9,654 mln. latų (47 mln. litų).

S. Kovtunui Latvijoje nuo 2009 m. spalio mėn. jau priklausė 75 proc. įmonės „Multikapitāls“, įsteigtos 2004 m., kapitalo. Jo verslo partneris šioje kompanijoje yra Sergejus Fiščenka, žinomas kaip „Cargo Avio“, kuri 2009 m. gavo antrus pagal dydį dividendus – 9,75 mln. latų (apytikriai 48 mln. litų), savininkas. „Cargo Avio“ taryboje dirba ir J. Jelkinas.

Praėjusių metų pabaigoje viena iš „Multikapitāls“ grupės kompanijų, „Multikapitāls Marina“ ėmė kontroliuoti prabangių jachtų uostą Juodkalnijoje. 2,2 mln. eurų sutartį finansavo bankas „Latvijas Krājbanka“, kuris suteikė kompanijai galimybę nupirkti iš Juodkalnijos vyriausybės 54,35 proc. uosto akcijų ir įgijo teises į 30 m. koncesiją. Susitarime su Juodkalnija numatyta, kad „Multikapitāls Marina“ per penkerius metus investuos į uostą 12,2 mln. eurų.

Norėdama sudaryti sutartį, kompanija praėjusių metų gruodžio mėn. banke „Krājbanka“ registravo 3,51 mln. latų paskolą, už kurią laidavo „Multikapitāls“. Yra žinoma, kad banko „Latvijas Krājbanka“ savininkai – Antonovų šeima, kaip ir S. Kovtunas – yra iš Maskvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją