UAB Energetikos tiekimo bazė (ETB), kurios veikla rūpi Rusijos specialiosioms tarnyboms dėl Ignalinos AE 2004 metais parduotos iš Leningrado AE pavogtos įrangos, vėl siūlo elektrinei neaiškią prekę. Tai - iš Černobylio AE nelegaliai gauti reaktoriaus apsaugos valdymo sistemos absorbuojamieji strypai, dėl kurių Ukrainos teisėsauga prieš keletą metų atliko tyrimą aiškindamasi, kaip strateginė prekė be leidimo buvo išgabenta iš Ukrainos. Be leidimo ji pateko ir į Lietuvą, nors tokie leidimai strateginėms prekėms būtini.

1998 metų pabaigoje iš Černobylio AE nupirktus 70 strypų prieš keletą metų jau mėginta parduoti Ignalinos AE, o sandoriui talkino pati Kazimira Danutė Prunskienė, dabartinė žemės ūkio ministrė. Tačiau dėl to kilus skandalui, strypai liko neparduoti.

Ūkio ministru tapus K.D.Prunskienės vadovaujamos Valstiečių ir naujosios demokratijos partijų sąjungos atstovui Vytui Navickui, UAB ETB, su kurios savininkais K.D.Prunskienės šeimą siejo bendras verslas, vėl pabandė įpiršti Ignalinos AE černobylietiškus strypus. Elektrinei atsisakius įsigyti prieš dešimt metų pagamintą, seniausiai garantijos neturinčią reaktoriaus saugumui itin svarbią įrangą, UAB ETB kreipėsi į ūkio ministrą V.Navicką, prašydama, kad šis sustabdytų elektrinės paskelbtą konkursą dėl strypų įsigijimo ir įtikintų jos vadovus, kad pirktų jų brukamą prekę. Ministras sureagavo į buvusių K.Prunskienės verslo partnerių raštą - pasikvietė pokalbio IAE ir ETB vadovus. Privačios bendrovės atstovai ministerijos patalpose įkalbinėjo elektrinės administraciją įsigyti UAB ETB siūlomą nesertifikuotą įrangą. Tačiau ir ministerijos aura nepadėjo - IAE atsisakė pirkti garantijos neturinčią prekę.