Lietuvos banko valdyba nutarė neišduoti leidimo Rusijos Federacijoje įregistruotam akciniam komerciniam bankui „Investicionnyj torgovyj bank“ įsteigti atstovybę Lietuvoje.

Kaip teigiama centrinio banko pranešime, „nutarimą valdyba priėmė atsižvelgdama į tai, kad buvo pateikti ne visi pareikalauti, su banko „Investicionnyj torgovyj bank“ veikla susiję duomenys – nebuvo pateikta išsami informacija apie šio banko akcininkus, kuri, siekiant užtikrinti šalies bankų sistemos patikimumą, reikalinga banko (jo akcininkų) tinkamumui įvertinti."

„Visi bankai, atitinkantys reikalavimus, pateikiantys visus reikalingus duomenis, dokumentus, gali dirbti Lietuvoje. Toks sprendimas tikrai nereiškia, kad prieš kurią nors šalį yra išankstinis nusistatymas. Kai kalbame apie tokią jautrią sritį kaip bankai ir finansinės paslaugos, būtinas maksimalus skaidrumas ir aiškumas dėl banko akcininkų, jų struktūros, sprendimo priėmėjų ir galutinių naudos gavėjų“, - sakė Lietuvos banko atstovas Giedrius Simonavičius.

Pasak jo, jei „Investicionnyj torgovyj bank“ pateiktų prašomus dokumentus, jie vėl būtų vertinami.

Kaip anksčiau DELFI teigė banko atstovybės Lietuvoje vadovas Elmaras Milinavičius, šis Rusijos bankas Lietuvoje domisi investicine veikla, vertybiniais popieriais bei planavo dirbti su smulkiojo bei vidutinio verslo segmentu.

„Investicionnyj torgovyj bank“ planavo rudenį Lietuvoje atidaryti filialą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)