DELFI redakcija sulaukė skaitytojo nuotraukos, kurioje matyti, kad ant „Winston“ cigarečių pakelio puikuojasi „00,00 Lt” kaina. Vaikinas klausia, ar tai „Garsų pasaulio“, spausdinančio banderoles, klaida, ar Mokesčių inspekcijos nesusipratimas.

„Garsų pasaulio“ generalinis direktorius Vytautas Mieliauskas teigė, kad ant banderolių nurodyta nulinė akcizinės prekės kaina nėra klaida. „Esame gavę tokius užsakymus. Iki šiol ant banderolės buvo reikalavimas nurodyti maksimalią pardavimo kainą. Dabar ši tvarka pasikeitusi“, - teigė jis.

Kad cigarečių pirkėjus gluminančios banderolės nėra klaida, patvirtino ir „Philips Morris Baltic“ atstovas spaudai Gintautas Dirgėla. „Yra įstatymo pakeitimas, pagal kurį maksimali pardavimo kaina turi būti nurodyta ne ant banderolės, o ant pakuotės. Jei matote kainą nulinę ant banderolės, tai ant pakuotės yra atspausdinta tikroji kaina“, - aiškino pašnekovas.

Cigarečių gamintojo atstovas spaudai pripažino, kad nauja tvarka yra naudinga cigarečių importuotojams ir gamintojams. „Tai papildomas lankstumas. Lietuvoje kasmet keičiami akcizai, keičiasi kainos ir tokia sistema yra greitesnė. Banderolės yra užsakomos prieš mėnesį, tuomet jas reikia nuvežti į gamyklas, kurios ne visos yra Lietuvoje. Tai užima daug laiko“, - teigė G. Dirgėla.

Pasak jo, tikėtina, kad po kurio laiko visos banderolės bus paženklintos 00,00 Lt kaina. O tikrąją maksimalią kainą bus galima rasti ant popierinės cigarečių pakuotės.

Įstatymo pakeitimas, kad maksimali kaina gali būti nurodyta ne banderolėje, o ant pakelio, įsigaliojo 2012 m. kovo 1 d. Priimtas – 2011 m. gruodžio 15 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)