Anot įstaigos, tai reiškia, kad šie žodžiai nuosavybės teise priklauso minėtai įstaigai, nebent tai, užginčytų šiuos užrašus ilgus metus piešę asmenys ir pateiktų savo veiklos įrodymus.

Įstaiga ketina prekės ženklus parduoti, nuomoti arba savarankiškai vystyti tolimesnį jų žinomumą. Taigi, artimu metu tikėtina išvysti iškabų „Cabri” bei „Solomon”, kurias kartu reklamuos iki šiol ant kiekvieno kampo išpaišyti grafitininkų užrašai.

Įstaigos teisininkas Artūras Vinckevičius teigia, kad sprendimu „nušaunami du zuikiai: patentuojame žinoma, komerciniais sumetimais, bet kartu tai yra smarkus smūgis grafitininkams, paišantiems ant sienų ir pagalba miestui“.

Minėta įstaiga taip pat įsigijo ir interneto svetainę – www.cabri.lt. „Ši svetainė iki šios priklausė individualiam asmeniui, tačiau jam nepratęsus adreso registracijos ir pasibaigus jo apsaugos terminui, atsirado galimybė adresą įsigyti. Taip ir padarėme“, – teigė A.Vinckevičius.

Anot jo, įsigijusiam „Cabri” ar „Solomon” pavadinimus verslui staiga atitenka ilgametis darbas, išlaidos paišant užrašus, žinomumas, sukurtas gausiomis viešomis diskusijomis šiuo klausimu. „Cabri” ar „Solomon” yra solidūs pavadinimai, neturintys stiprių asociacijų, todėl prekės ženklus įsigijęs verslininkas juos galės sėkmingai panaudoti sukurdamas asociacijas su savo įmone, produktu, parduotuve, salonu, projektu.

DELFI primena, kad rugsėjo mėnesį prasidėjusios sienų tepliotojo (tagerio) Solomono gaudynės įgavo didžiulį pagreitį. TV laidų vedėjas Algis Ramanauskas socialiniame tinklalapyje „Facebook“ įkūrė grupę „Pagauti Solomoną“. Už tepliotojo identifikavimą siūlomas atlygis.

Dėl sienų tepliotojų veiklos pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamąjį kodeksą, o tai numato nuostolių atlyginimą ir netgi įkalinimą. Pradėtoje byloje asmenys kol kas nėra identifikuoti, byla iškelta pagal faktą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją