„Taip, mes už naują mokestį, jeigu jis iš tiesų bus socialiai teisingas ir iš tiesų bus apmokestinami prabangos daiktai, o ne gyvenamas namas ar šeimos naudojamas automobilis. Tačiau vien šiuo mokesčiu šalies biudžeto problemos išspręstos nebus. Mes manome, kad Lietuvoje nedelsiant reikia įvesti progresinių mokesčių sistemą ir jau seniai Seime esame pateikę įstatymų paketą ne tik dėl šio mokesčio, bet ir gaunamų didžiulių palūkanų, kitų šimtais tūkstančių ir milijonais skaičiuojamų gaunamų pajamų apmokestinimo“, - teigia partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas, Seimo opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis.

Politiko teigimu, valdantiesiems šiandien nereikėtų išradinėti dviračio ir per naktį ar dvi kurti įstatymų dėl progresinių mokesčių, bet pasinaudoti „tvarkiečių“ pateiktais įstatymų projektais.

„Kai savo pritarimą po mūsų pasiūlymų dėl progresinių mokesčių išsakė ir socialdemokratai, jeigu tam pritaria ir konservatoriai, radus politinį sutarimą, Seime nebelieka jokių kliūčių tokį įstatymą priimti“, - kalbėjo V. Mazuronis.

Socialdemokratų frakcija Seime siūlo prisiminti jų progresinių mokesčių sistemą, pagal kurią pajamų dalis (ne tik darbo, bet ir kitų pajamų), viršijanti 4000 litų per mėnesį (tik dalis, o ne visi 4000), būtų apmokestinta 33 proc., o dalis, viršijanti 10 tūkst. litų, būtų apmokestinta 40 proc. mokesčių tarifu.

Socdemai skaičiuoja, tokiu būdu į biudžetus, ypač savivaldybių, būtų surinkta ne mažiau 300 mln. papildomų litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją