Policijos pareigūnai, atsižvelgę į tai, kad daliai žmonių - ypač gyvenančių kaimuose - lėšos, gaunamos parduodant pačių surinktas uogas ir grybus, yra svarbus, o kartais ir pagrindinis pajamų šaltinis, nusprendė imtis kitokių priemonių. Pakelių prekiautojams nebebus draudžiama užsiimti jiems įprasta veikla.

Tačiau dar ne visų rajonų policininkai pasirengę būti geranoriški ir žada toliau bausti už prekybą uogomis ir grybais pakelėse itin nepaklusnius pardavėjus.

Kad būtų išvengta skaudžių eismo įvykių ir pasirūpinta pakelėse prekiaujančių asmenų saugumu, policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla išplatino raštą, kuriame apylinkių inspektoriams ir keliuose patruliuojantiems pareigūnams nurodoma geranoriškai bendrauti su prekiautojais.

Tad išvydę taisykles pažeidžiančius pakelių prekiautojus policininkai nuo šiol jiems turi siūlyti susirasti saugesnę vietą, pavyzdžiui, toliau nuo važiuojamosios kelio dalies esančią automobilių stovėjimo aikštelę.

Kaip rašo dienraštis, žmonėms taip pat bus patariama net šviesiuoju paros metu vilkėti ryškiaspalves liemenes su šviesą atspindinčiais elementais. Neturintiesiems tokių liemenių policininkai jas dovanos. Ypatingą dėmesį nuo šiol žadama skirti pakelėse prekiaujantiems vaikams.

Tačiau pardavinėti miško gėrybes prie automagistralių ir greitkelių toliau bus griežtai draudžiama.

Visiškai kitokios pozicijos dėl prekybos pakelėse laikosi Trakų rajono policijos pareigūnai.

Vien šį sezoną už prekybą nenumatytose vietose piniginės baudos jau skirtos 22 pakelės prekiautojams.

"Nubaustųjų už šį pažeidimą galėjo būti kelis kartus daugiau", - LŽ teigė Trakų kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Saulius Klebavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją