Tuo tarpu 2011 metais bedarbio lengvatos jau suteiktos daugiau nei 667 gyventojų, išduota beveik 12 tūkst. verslo liudijimų, iš jų beveik 4 tūkst. pritaikius lengvatas.

Gyventojams, norintiems įsigyti verslo liudijimą pasinaudojant bedarbiams taikomomis lengvatomis, bedarbio pažymos VMI pateikti nebereikia, informuoja inspekcija.

„Siekdama supaprastinti verslo liudijimų įsigijimo tvarką, VMI su Lietuvos darbo birža (LDB) sudarė duomenų teikimo sutartį, todėl informacija apie tai, jog gyventojas yra įregistruotas bedarbiu VMI yra perduodami automatiškai“, – teigia VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė.

Išimtimi gali būti toks atvejis, kuomet gyventojas dėl verslo liudijimo išdavimo kreipiasi į VMI tą pačią dieną kai teritorinė Darbo birža jį įregistruoja bedarbiu. Kadangi elektroniniai duomenys apie įregistruojamus bedarbius iš teritorinių Darbo biržų, LDB duomenų bazėje atnaujinami ne tiesiogiai, o kelis kartus per parą.

VMI primena, jog siekiant skatinti bedarbius imtis individualios veiklos, padidinti jų užimtumą bei mažinti šešėlinę ekonomiką bedarbiams registruotiems darbo biržoje ir norintiems vykdyti individualią veiklą pagal verslo liudijimą yra taikomos savivaldybėje nustatytos lengvatos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją