Negalutiniais duomenimis, 2012 m. antrąjį ketvirtį, palyginti su atitinkamu 2011 m. ketvirčiu, sparčiausiai augo informacijos ir ryšių (7,6 proc.), žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės (6,7 proc.), nekilnojamojo turto operacijų (4,8 proc.), statybos (3,8 proc.), prekybos, viešbučių ir restoranų, transporto, sandėliavimo ir ryšių paslaugų (3,2 proc.) įmonių pridėtinė vertė. Kitų veiklos rūšių įmonėse pridėtinė vertė augo lėčiau nei visame šalies ūkyje. Nežymiai (0,2 proc.) pridėtinė vertė sumažėjo pramonės įmonėse (dėl sumažėjusios produkcijos apimties keleto apdirbamosios gamybos veiklos rūšių ir elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo įmonėse).

Patikslintais duomenimis, 2012 m. pirmąjį pusmetį sukurta 53 939 mln. litų BVP, arba 3 procentais daugiau nei 2011 m. pirmąjį pusmetį. Pašalinus sezoniškumo ir darbo dienų skaičiaus įtaką, BVP šių metų pirmąjį pusmetį, palyginti su 2011 metų antruoju pusmečiu, augo 1 procentu, o palyginti su pirmuoju – 2,5 procento.

Vertinant BVP išlaidų metodu, antrąjį 2012 m. ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2011 m. ketvirčiu, buvo stebimas kelių BVP komponentų augimas. Namų ūkių galutinio vartojimo išlaidos padidėjo 4,2 procento, o valdžios sektoriaus – 1 procentu. Bendrojo pagrindinio kapitalo formavimas, sparčiai (17,1 proc.) augęs visus praėjusius metus, 2012 m. antrąjį ketvirtį išaugo tik 0,9 procento. Prekių ir paslaugų eksportas 2012 m. antrąjį ketvirtį didėjo 0,8 procento. Prekių ir paslaugų importas sumažėjo 3,8 procento, tam turėjo įtakos žalios naftos importo sumažėjimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)