Anot įmonės generalinio direktoriaus pavaduotojos Jelenos Kaleničenko, bendrovė turi užsakymų, tačiau Lietuvoje neranda norinčių dirbti.

Įmonėje jau dirbo 27 siuvėjos iš Šri Lankos, vasaros pabaigoje, pasibaigus darbo sutartims, jos išvyko. O Lietuvos darbo birža informuoja turinti prašymą leisti įdarbinti 31 siuvėją iš Šri Lankos ir vieną modeliuotoją iš Baltarusijos.

Darbuotojų atstovai tikina, kad įmonėje vienetinis užmokestis, įkainiai maži, atlyginimai menkesni už gaunamas socialines pašalpas, tad dirbti neapsimoka. Tačiau kvalifikuotos specialistės iš Šri Lankos, gimtinėje už darbą gaunančios 50 eurų, Lietuvoje gauna maždaug 4 kartus daugiau – 200 eurų.

Linas Lasiauskas, Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos prezidentas, teigia, nepritariantis imigracijai, kai šalyje klesti nedarbas, bet ir nematantis kitos išeitis, kol darbo santykiai nelankstūs.

Vyriausybė planuoja, kad pokyčių į darbo rinką įlies rengiama čekių sistema, bet verslininkai pokyčių nesitiki, kol nebus pakeista ydinga socialinė politika.

Čekių sistemos esmė – bedarbis gaus dokumentą, patvirtinantį, kad už šio asmens apmokymą valstybė įsipareigoja sumokėti. Tada jis galės rinktis – mokytis mokymo įstaigoje arba pas darbdavį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją