Žingsniui pradėti bendrovės likvidavimo procedūras – rengti tokį miesto tarybos sprendimo projektą – ketvirtadienį pritarė Klaipėdos miesto tarybos kolegija.

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl reikia likviduoti „Poilsio parką“, nurodyta įmonei gresiantis bankrotas.

1995 metais, kai Valstybinis kultūros ir poilsio paraks buvo perregistruotas į uždarąją akcinę bendrovę „Poilsio parkas“, jos įstatinis kapitalas siekė 937 tūkst. litų. Nuo savo gyvavimo pradžios įmonė patyrė 547 tūkst. litų nuostolių.

„Jei ir toliau taip bus, reikės kalbėti ne apie įmonės likvidavimą, o jos bankrotą. O tuomet kyla grėsmė prarasti ir turtą“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Finansų ir turto skyriaus vedėja Aldona Špučienė.

„Poilsio parkui“ priklauso Vasaros koncertų estrada, Klaipėdos poilsio parke esantis administracinis pastatas, du sandėliai, tualetas, skaitykla-veranda.

A.Špučienės teigimu, Vasaros estrada yra nekomercinės paskirties objektas, todėl ji turėtų būti savivaldybės nuosavybė, išlaikoma iš miesto biudžeto lėšų.

Tačiau savivaldybė paprastai perimti šio turto iš „Poilsio parko“ perimti negali, nors ir yra įmonės savininkė.

Perimti turtą galima tik dviem būdais – jį iš bendrovės nusipirkti arba įmonę likviduoti. Vasaros estrados likutinė vertė yra beveik 600 tūkst. litų.

Savivaldybei priklauso 97,9 proc. „Poilsio parko“, kitus 2,1 proc. valdo keli privatūs žmonės, todėl likviduojant įmonę reikės ieškoti būdų, kaip su jais atsiskaityti už jų turimas akcijas.

Be to, kai kurie kolegijos nariai suabejojo, ar verta skubėti dabar likviduoti „Poilsio parką“. Savivaldybėje yra sudaryta darbo grupė, kuri iki rugsėjo 1-osios turi pateikti išvadą, kokiu būdu turi būti valdomas atgimstantis Klaipėdos poilsio parkas.

„Bendrovė „Poilsio parkas“ buvo valdoma neūkiškai. Jos likimas pats savaime išsispręs, kai bus nuspręsta, kas turi administruoti Klaipėdos poilsio parką. Mano įsitikinimu, tai turi įmonė ‚Poilsio parkas“ ir nereikės leisti pinigų jos likvidavimui“, - savo nuomonę kolegijos nariams reiškė visuomeninio judėjimo „Klaipėdieti! Atgaivink poilsio parką“ vadovė Jolanta Norkienė.

Nepaisant išsakytų abejonių, miesto tarybos nariai valdininkams davė leidimą pradėti rengtis bendrovės „Poilsio parkas“ likvidavimui.