Paklaustas, ar nemano, kad šių metų pabaigoje Portugaliją ištiks Graikijos likimas, Mohamedas el Erianas atsakė: „Taip, deja, manau, taip ir bus.“

Prognozuojama, kad šiemet Portugalijos ekonomika smuktels 3,3 proc., o tai bus didžiausias ekonomikos nuosmukis nuo aštunto dešimtmečio. Šalies vyriausybė ėmėsi griežtų taupymo priemonių, kurios yra būtina sąlyga, norint gauti 78 mlrd. eurų (269,3 mlrd. Lt) paramą iš Europos Sąjungos (ES) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF).

M. el Erianas įsitikinęs, kad Portugalijai nepakaks pirmojo paramos paketo ir ji prašys ES bei TVF daugiau pinigų.

„Laukia karštos diskusijos, kaip padalinti naštą tarp ES, kreditorių, TVF ir Europos centrinio banko. Na o paskui finansų rinkose kils nerimas, kadangi rūpinamasi dėl privataus sektoriaus dalyvavimo (teikiant paramą)“, – sakė jis.

M. el Eriano teigimu, šiais metais paaiškės, ar euro zona iširs, ar taps mažesnė, bet stipresnė. Jo nuomone, pirmasis variantas menkiau tikėtinas, tačiau jis jo tikrai neatmeta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją