„Valstybės konkurencingumas turi būti pagrindinė raudona linija vyriausybei“, - sako Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Robertas Dargis, pabrėžęs, jog viena svarbiausių verslui sričių – mokesčių sistemos stabilumas.

LPK parengė 12 pasiūlymų politikams verslo aplinkai, viešajam administravimui, užsienio politikai, darbo rinkai, energetikai, transportui ir logistikai, darniai plėtrai ir statybai, turizmui, kūrybinėms industrijoms ir imigracijos politikai ir kitoms sritims gerinti.

„Vienas iš svarbių dalykų yra dar kartą ir dar kartą priminti mokesčių sistemos stabilumą. Turbūt paskutinės mūsų mokestinės sistemos reformos, kai ji buvo per naktį išbalansuota, pasekmes irgi jautėme visi. Taigi šiandien verslo bendruomenė pasisako už stabilumą, tai vienas svarbiausių teiginių ir kitas – mokesčių paprastumas“, - dėstė R. Dargis.

Pasak jo, nauji pasiūlymai yra pateikti ir imigracijos politikos srityje.

„Kalbėdami apie Lietuvos ateitį turime paminėti kelis aspektus, emigracija, kuri yra palietus labai skaudžiai Lietuvą, nėra vien tik Lietuvos problema. Iš esmės emigracija yra viso pokomunistinio pasaulio, visos tos erdvės problema ir yra valstybių, kurias emigracija yra palietusi dar daugiau, tai yra, visų pirma, Bulgarija ir Rumunija.
Šiandien valstybės augimas yra tiesiogiai priklausomas nuo žmonių, kurie toje valstybėje dirbs, - dėsto R. Dargis, pasiūlęs, jog į Lietuvą galėtų būti pritraukiami darbuotojai ir iš kaimyninių šalių. - Nereikia to bijoti, yra puikiai dirbančių, gerų, protingų žmonių tiek Ukrainoje, tiek Baltarusijoje, tiek Rusijoje, tiek Kazachstane. O kodėl ne? Jie yra sėkmingai pritraukiami šiandien Vokietijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, Didžiojoje Britanijoje, reikia spėti į tą traukinį.

Pasak jo, dabar žinių ekonomikos laikas yra praėjęs ir ateina naujas laikas – kūrybinės ekonomikos laikas, o valstybės augimas ir jos gerbūvis priklausys nuo kūrybingų žmonių toje valstybėje.

„Jeigu mes šiandien nesukursime sąlygų ir nepritrauksime protų, konkurencija Europoje jau vyksta, tarp senųjų vakarų Europos šalių, tarp Azijos šalių ir tarp JAV, o šitoje vietoje mums reikia turėti savo politiką tuos žmones pritraukti. Kokiu būdu? „Start up'ų“ čekiais, įvairiomis paskatomis, pritraukti protus, kurie Lietuvoje kurdami ir, aišku, įdarbinti mūsų žmones, ir kurti bendrą vidaus produktą“, - mano R. Dargis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)