„Pagal daugelį požymių - mes atlaikėme ekonominę krizę. Tačiau dabar ateina sunkesnis išbandymas - teks atlaikyti ekonomikos atsigavimą. O jis, kaip rodo daugelis parametrų, gali būti pakankamai spartus. Spartus ne tik pas mus, bet ir pas kaimynus estus ir kaimynus latvius", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė A. Kubilius.

Ministro pirmininko aiškinimu, svarbiausia yra tai, kad visiems šalies politiniams sluoksniams pavyktų susitelkti bei atsispirti norui išlaidauti.

„Didžiausi išbandymai, dėl kurių norisi dabar perspėti - tai kylantis noras finansiškai išlaidauti, nors tokių galimybių nėra ir nenusimato. Antras pavojus - tai politinis atsipalaidavimas ir politinis išlaidavimas, diskutuojant apie nelabai svarbius dalykus, panyrant į tuos nelabai svarbius dalykus, o užmirštant labai svarbius darbus", - pabrėžė A. Kubilius.

Vyriausybės vadovo tikinimu, sėkmingi Estijos rinkimų rezultatai šios šalies dešiniesiems yra labai geras viso Baltijos regiono pavyzdys.

„Mes nuolat daugeliu požiūrių norime pasivyti ir pralenkti estus. Manau, kad, pridėję praėjusios savaitės savivaldos rinkimus, mes tai ir padarysime", - politines bei ekonomines perspektyvas įvardijo A. Kubilius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją