„Vakarykštis straipsnis tuos įvykius pagreitino ir atitinkamai išėjo taip, kaip išėjo. Tačiau galiu patvirtinti, kad nuo to momento, kai žurnalistams buvo pasakyta, jog valstybė perima banką, nuo to momento, kai Lietuvos bankas paskelbė moratoriumą operacijoms, pradeda veikti indėlių draudimo mechanizmas. Tai yra europinė tvarka – indėliai iki 100 tūkst. eurų yra apdrausti. Dabar problema yra, kaip atnaujinti banko operacijas, kai valdymas perimtas. Tikimasi, kad vėliausiai pirmadienį bako operacijos, kortelės – viskas – pradės veikti. Bet galbūt tai bus anksčiau“, - trečiadienį vakare sakė premjero patarėjas.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ apkaltino prezidentę Dalią Grybauskaitę rengiant planą prieš mažuosius Lietuvos bankus – neva norėta atlikti kratas, sulaikyti vadovus, o vėliau ir pačius bankus perimti į valstybės rankas.

Trečiadienį Lietuvos bankas laikinai sustabdė „Snoro" veiklą. Lietuvos bankas teigia, kad priemonių imtasi įvertinus „Snoro” finansinę būklę, pastarųjų metų veiklos tendencijas ir naujausio inspektavimo rezultatus.

Vyriausybė priėmė sprendimą nacionalizuoti banką. Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą. Juo siekiama patikrinti Lietuvos banko pateiktą informaciją apie galimai padarytas nusikalstamas veikas ir imtis visų priemonių banko turtui apsaugoti bei galimos žalos atlyginimui užtikrinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją