„Siekiame konstruktyvaus bendradarbiavimo su smulkiojo verslo atstovais. Smulkiųjų prekybininkų naudai jau pasiekėme, kad kasos aparatai būtų naudojami be inkasavimo funkcijos. Taip pat bus išmokamos kompensacijos už įsigytus kasos aparatus, atlikti veiksmai, mažinantys administracinę naštą kasos aparatų naudojimo srityse“, – ministerijos pranešime cituojamas R. Žylius.

Prekybininkai prie Seimo dėl kasos aparatų įvedimo turguose badauja ilgiau nei mėnesį. Porai protestuojančių asmenų prireikė medikų pagalbos.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, iki kovo 25 d. užregistruoja jau 300 kasos aparatų. Iš viso planuojama, kad pakeitimai palies iki 4 tūkst. prekeivių, prekiaujančių maisto produktais dengtuose paviljonuose. Kai kurie kasos aparatus įsigiję turgaus prekeiviai teigia, kad patiria kolegų ir turgaus administracijos spaudimą.

DELFI primena, kad Vyriausybė nusprendė, jog iki gegužės visi dengtose turgavietėse maistu prekiaujantys pardavėjai privalo įsigyti kasos aparatus. Kompensacijoms numatyta 3 mln. Lt. Iki kovo 31 d. kompensuojama 100 proc. kasos įsigijimo sumos, bet ne daugiau nei 1 tūkst. Lt. Vėliau kompensacijos mažės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją