„Protestuodami prieš populistinius ir neatsakingus Ministro Pirmininko Andriaus Kubiliaus pareiškimus dėl MMA dydžio, Nacionalinių Lietuvos profesinių sąjungų centrų atstovai trišalėje taryboje nedalyvaus neeiliniame Trišalės tarybos posėdyje“, - rašoma pranešime spaudai.

Primenama, kad profesinių sąjungų ir darbdavių organizacijų atstovų pozicija dėl MMA didinimo suderinta dar 2012 m. balandžio 24 d. posėdžio metu (nuo liepos 1 d. MMA didinti iki 900 litų, o nuo 2013 m. sausio 1 d. iki 1000 litų).

„Lietuvos profesinės sąjungos nepasiduos priešrinkiminiams Vyriausybės politiniams žaidimams ir šantažui. Profesinės sąjungos įsitikinusios, kad Lietuvos darbuotojai turi teisę į teisingą atlyginimą už darbą", - rašoma pranešime.

Premjeras A. Kubilius antradienį, dar prieš profsąjungų pranešimą, pareiškė, kad jeigu Trišalė taryba nepritars Vyriausybės siūlymui MMA didinti iki 850 litų nuo šių metų liepos 1 dienos, tokiu atveju MMA išvis nedidės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)