"Lapkričio pabaigoje Lietuvoje gali įvykti ir graikiškas variantas. Apie tai galvojame todėl, kad visuomenė vieną kartą turi suprasti, kad taip iš jos tyčiotis negalima", - spaudos konferencijoje ketvirtadienį pareiškė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko pavaduotojas Algirdas Kvedaravičius

"Kelsime visuomenę į bendrą renginį neišskiriant nė vienos gyventojų grupės", - teigė Lietuvos profesinės sąjungos "Solidarumas" pirmininkė Aldona Jašinskienė.

Anot jos, tai būtų masinis mitingas, panašus į prieš kelis metus vykusį prie Seimo, per kurį liko riaušės.

Lietuvos profesinės sąjungos labiausiai nepatenkintos tuo, kad joms nepavyksta išsiderėti su Vyriausybės minimalią mėnesio algą (MMA) didinti iki 1000 litų.

Šiuo metu MMA Lietuvoje siekia 800 litų, o atskaičius mokesčius - 670 litų.

Seimas praėjusią savaitę pasiūlė Vyriausybei nuo kitų metų didinti minimalią algą (MMA) iki 1 tūkst. litų bei laipsniškai didinti neapmokestinamų pajamų dydį. Vyriausybė jau yra pritarusi, kad nuo kitų metų liepos MMA didėtų iki 850 litų.

Paskutinį kartą minimali alga buvo didinama 2008-ųjų pradžioje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)