Niujorko generalinio prokuroro šaukimus į teismą taip pat gavo bankai "Barclays", "Citigroup", "Deutsche Bank", "JPMorgan" ir UBS.

Praėjusį mėnesį Didžiosios Britanijos ir JAV valdžios institucijos bankui "Barclays" už manipuliavimą LIBOR palūkanų normomis skyrė 290 mln. svarų sterlingų baudą.

Pastaraisiais mėnesiais į skandalą įsipainiojo kai kurie iš didžiausių pasaulio bankų.

Po to, kai skyrė baudą bankui "Barclays", JAV valdžios atstovai sakė, kad dėl galimų machinacijų su LIBOR tiria ir keletą kitų bankų.

Tarpbankinės rinkos palūkanų norma nustatoma kiekvieną dieną, ją nustato kiekvieno regiono bankų specialistai.

Birželio pabaigoje dėl machinacijų su LIBOR palūkanų normomis buvo apkaltintas vienas svarbiausių Anglijos bankų "Barclays". Vėliau imta tirti ir kitų bankų, nustatančių LIBOR, veiklą. Po garsiai nuskambėjusio skandalo iš pradžių atsistatydino "Barclays" direktorių tarybos pirmininkas Marcusas Agiusas, vėliau - "Barclays" generalinis direktorius Bobas Diamondas. Pastarasis apkaltino Anglijos centrinį banką prisidėjus prie machinacijų.

Bankams, įsipainiojusiems į manipuliacijas palūkanų normomis, gresia didelės baudos. Bendri jų nuostoliai gali siekti iki 22 mlrd. dolerių. Skandalo tyrimas gali užtrukti keletą metų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją