„Mūsų bravoras turi itin gilią istoriją ir yra viena seniausių pramoninių alaus daryklų Lietuvoje, kurios istorinės šaknys siekia net XIX amžiaus vidurį. Tarpukariu tai buvo didžiausia alaus darykla šalyje, kuri vadinosi „I. B. Volfas Engelman“ vardu. Ji buvo aprūpinta moderniausia to meto įranga ir užėmė 30-40 procentų alaus rinkos – per metus išvirdavo 3,5 milijono litrų alaus, kurį vertino ir to meto Lietuvos prezidentai, ir diplomatai“, – apie istorinę įmonės praeitį pasakoja „Ragučio“ generalinis direktorius Vytautas Meištas.

Tarpukariu itin sėkmingai veikęs bravoras antraisiais II Pasaulinio karo metais (1940 m.) buvo nacionalizuotas, jo pavadinimas – pakeistas. V. Meištas įsitikinęs, kad, gražinus bravorui senąjį jo vardą, pavyks atkurti istorinį teisingumą, nes „Volfas Engelman“ yra istorinis tarpukario laikotarpiu Kaune veikusios didžiausios alaus daryklos vardas.

Bendrovė šiuo metu pardavinėja tokio pat pavadinimo alų.

Gėrimų gamintojo „Ragučio“ pajamos per praėjusius metus išaugo 7 proc. arba 6,2 mln.– iki 91 mln. Lt, o tipinės veiklos pelnas 58 proc. – nuo 3,1 iki 4,9 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją