Prokurorai atsisakymą kelti baudžiamąją bylą pripažino neteisėtu ir nusiuntė nurodymą Vidaus reikalų ministerijos Maskvos valdybai iškelti baudžiamąją bylą pagal straipsnį „pasikėsinimas sukčiauti“. Maksimali šio straipsnio numatyta bausmė – dešimt metų nelaisvės. Pranešime nepatikslinta, kokia žinyba anksčiau atsisakė kelti baudžiamąją bylą.

Maskvos prokuratūros sprendimas grįstas Federalinės kovos su monopoliu tarnybos bei „Nacionalinės finansinių tyrimų agentūros“ ekspertų išvadomis, kuriose projektas „МММ-2011“ yra pripažintas finansine piramide.

Gegužės pabaigoje „МММ“ įkūrėjas Sergejus Mavrodis pranešė apie stiprų savo naujojo projekto „МММ-2011“ dalyvių indėlių „pelningumo“ sumažėjimą. Projektas „МММ-2011“ buvo pradėtas 2011 metų sausį. Pagal naująsias taisykles, „pelningumas“ bus sumažintas nuo 40 iki 10 procentų. Be to, S. Mavrodis panaikino premijas naujiesiems sistemos dalyviams bei likvidavo tas piramidės struktūras, kurios buvo įsiskolinusios dalyviams.

Kaip teikia „МММ-2011“ įkūrėjas, jo veiksmai yra atsakas „nesibaigiančioms provokacijoms ir isterikai spaudoje“ bei „vis stiprėjančiam valdžios aktyvumui priešinantis projektui“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)