Ypač galimybe sutikti Naujuosius mūsų šalyje domisi rusai. Tačiau Lietuvos kelionių agentūros apgailestauja, kad visų potencialių svečių atvežti negalėsiančios.

Pasirodo, iš Maskvos ir Sankt Peterburgo ir atgal nebėra traukinių bilietų. Lietuvos turizmo asociacijos prezidentė Danutė Mažeikaitė dienraščiui aiškino, kad ši problema kartojasi kasmet. "Lietuvos geležinkeliai" tradiciškai aiškina, kad jiems trūksta vagonų, tačiau nesuprantama, kodėl neieškoma sprendimų",- stebisi ji.

Prieš keletą metų gauti Šengeno vizą Rusijos piliečiui Lietuvos konsulate buvo paprasčiausia iš visų Baltijos šalių. Šiandien jau esame biurokratizmo lyderiai ir, pavyzdžiui, Rusijos turizmo agentūros Lietuvą renkasi tik bėdos prispirtos.

Užsienio reikalų ministerija savo ruožtu meta akmenuką į kolegų iš Susiekimo ministerijos daržą ir teigia, kad turistų nedaugėja taip, kaip norėtųsi, ne dėl biurokratijos, bet dėl prasto šalies pasiekiamumo.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją