Specialistas tikina, kad norint vykdyti įstatymo reikalavimus, tai yra įrengti skaitiklius, tam prireiks ne mažiau nei pusės metų. Pagal įstatymą, skaitikliai turėtų būti įrengti iki Naujųjų metų.

Nacionalinės alaus ir gėrimų gamintojų sąjungos atstovai pažymi, kad dėl šių naujovių gali brangti alus. Skaitiklis kainuoja apie 600 tūkstančių rublių (apie 51,7 tūkstančio litų), o priskaičiavus ir jo įrengimą, jis atsies apie tris milijonus rublių. Alaus daryklos mano, kad didelių kompanijų produkcijos kainos dėl to kils vidutiniškai vos pusantros-dviem kapeikomis už litrą, o smulkiųjų gamintojų, ypač „gyvą“ alų gaminančių restoranų, šio gėrimo litro kaina gali pakilti net 5-6 rubliais (apie 50 centų).

Rinkos dalyviai pasakoja, kad stambios alaus daryklos šiuos skaitiklius „dėl viso pikto“ jau įsirengė. Alaus gamintojai skundžiasi ganėtinai dažnai susiduriantys su įstatymų prieštaravimais, todėl griežtų sankcijų nesitiki. Rusijos alkoholio gamybos reguliavimo tarnyba pranešė, kad nurodymai apie skaitiklių įrengimą pasirodys artimiausiu metu.

Nacionalinė alaus ir gėrimų gamintojų sąjunga vienija nedideles alaus daryklas, kurioms bendrai tenka apie 14 procentų Rusijos rinkos. Stambiosios alaus daryklos, tokios kaip „Efes-Efes-SABMiller“, „Heineken“ ir „Carlsberg“, kontroliuoja likusius 86 procentus rinkos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)