Rusijos Vidaus reikalų ministerijos Tyrimų valdyba Belgrado srityje iškėlė baudžiamąją bylą pagal straipsnį dėl kėsinimosi ir sukčiavimo itin stambiu mastu dėl finansų piramidės „MMM-2011“ veiklos Belgorode.

Viename iš MMM biurų srities centre atliko kratą. Apklausė Belgorodo finansų piramidės atstovus, kurie, nepaisant iškeltos baudžiamosios bylos, toliau dirba ir pritraukia naujų klientų.

VRM duomenimis, negauta nukentėjusiųjų nusiskundimų, o tai sulaiko policiją nuo tolimesnių veiksnių.

O Tuloje prokuratūra pareikalavo vietos interneto tiekėjo „Radionet-T“ uždaryti prieigą prie „MMM-2011“ ir „MMM-2012“ projektų interneto svetainių.

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, oficialioje Sergejaus Mavrodžio svetainėje yra informacijos ne tik apie MMM projektą, bet ir pasiūlymų tapti jo finansiniu dalyviu. Interneto svetainė atlieka tarpininkės funkciją su potencialiais finansų piramidės dalyviais ir teikia instrukcijas, kaip dalyviams įnešti į sistemą lėšų. Taigi ši svetainė skleidžia sistemos idėjas ir padeda pritraukti naujų dalyvių, „o tai liudija jos daromą žalą“.

„Todėl akivaizdu, kad finansinių piramidžių veikla kelia plataus pobūdžio socialinę grėsmę, pakerta piliečių pasitikėjimą visu finansų sektoriumi ir konkrečiai – vertybinių popierių rinka, taip pat formuoja neigiamą gyventojų požiūrį į valdžios institucijų veiklą“, – pranešė prokuratūra.

Anksčiau Federalinė antimonopolijos tarnyba pripažino schemą „MMM-2011“ finansine piramide.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)