Kaip liudija Vilniaus turizmo ir informacijos centro statistika, per pirmus 2011 m. mėnesius Vilniaus viešbučiuose apsistojo 492 000 turistų – 28proc. daugiau, nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Per pirmus tris šių metų mėnesius į Lietuvos sostinę atvykdavo daugiausia lenkų, kurių skaičius per metus išaugo 7 proc., antroje vietoje pagal aktyvumą vokiečiai – 18 proc. daugiau, trečioje – rusai, kurių aktyvumas per metus šoktelėjo 52 proc.

„Juntamas susidomėjimas iš rusų pusės. Tai patvirtina ir mūsų internetinės svetainės lankomumo analizė, – DELFI papasakojo Vilniaus turizmo ir informacijos centro direktorė Jolanta Beniulienė. – Dažniausiai informacijos pas mus ieško Didžiosios Britanijos, Baltarusijos ir Rusijos gyventojai.“

Jos teigimu, prognozuojama, kad šiemet švenčių laikotarpiu pas mus atvyks nemažai turistų ne tik iš Rusijos, bet ir iš Baltarusijos.
„Šiais metais mes organizavome reklaminę kampaniją Minske: iškabinome plakatus autobusų stotelėse, paskelbėme reklamą spaudoje. Tikimės sulaukti rezultatų“, – pasakė J. Beniulienė.

Jos teigimu, švenčių dienomis Lietuvos sostinės svečiams taip pat paruoštas ciklas ekskursijų rusų kalba.

Traukinių bilietų nėra jau nuo gruodžio 1 d.

Šiemet, palyginus su praėjusiais metais, daug daugiau turistų iš Rusijos nori žiemos šventes praleisti Lietuvoje, teigia Rusijos turizmo agentūra „Baltija vojaž“.

„Norinčių daug, tačiau yra viena problema – transportas. Rusai čia važiuoja, nes yra ne tik lėktuvų, bet ir traukinių eismas, tačiau vienas traukinys per dieną – labai mažai. Kaskart žadama pridėti naujų vagonų, tačiau pažadų niekas netesi, tad kaip ir anksčiau Lietuvą gali aplankyti ne visi norintieji“, – pasakė turizmo agentūros atstovė, patikinusi, kad bilietų į Vilniaus kryptimi važiuojantį traukinį nėra jau nuo gruodžio 1 d.

Jos teigimu, oro eismas nėra didelė konkurencija geležinkelio transportui, nes Maskvos gyventojams nelengva pasiekti oro uostą per kamščius, o ir bilietų kainos didelės.

„Bilieto kaina labai didelė – 20 tūkst. rublių (daugiau nei 1600 Lt), tai daug. Kas gi mokės tokią kainą, jei čia atvykti trims dienoms nori trijų asmenų šeima? Už tokius pinigus jau galima nuskristi į Vakarų Europą“, – piktinasi darbuotoja, paprašiusi neminėti jos vardo.

Viešbučiai užpildyti

Kita Rusijos turizmo agentūra, „Star Line“ konstatuoja, kad ir viešbučiai didžiuosiuose Lietuvos miestuose jau užpildyti.

„Naujametinių švenčių dienomis Lietuva yra labai populiari kryptis. Mes savo klientams padedame užsakyti viešbučius, ir tuose viešbučiuose, su kuriais bendradarbiaujame, savo kvotas jau išnaudojome. Ten laisvų vietų nebėra“, – pasakė „Star Line“ atstovė Margarita.
Jos teigimu, kompanija bendradarbiauja daugiausiai su Vilniaus ir Druskininkų viešbučiais, o tarp rusų paklausūs ne tik prabangūs, bet ir vidutinio lygio viešbučiai.

Kalbant apie Palangą, kaip pažymi turizmo agentūrų darbuotojai, kelionių į šį miestą paklausa ne tokia didelė, nes žiemą nėra tiesioginio susisiekimo tarp Maskvos ir Lietuvos kurorto. Vieno iš prabangiausių miesto viešbučių atstovai pasakė, kad per šventes tikimasi sulaukti svečių iš Rusijos, tačiau laisvų kambarių dar yra.

„Rusų ir baltarusių šiemet bus daug, bet laisvų vietų dar yra“, – pasakė viešbučio vadybininkė Živilė Knabikienė. Jos teigimu, jokios specialios naujametinės programos rusams rusų kalba viešbutis nenumatė, programa bus bendra visiems.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją