Už tolesnį pataisų svarstymą balsavo 63 iš 75 balsavusių Seimo narių. Toliau pasiūlymas bus nagrinėjamas komitetuose.

Projekte numatyta, kad viešojo maitinimo įmone gali vadintis įstaiga, įrengta laikantis viešojo maitinimo įmonėms taikomų nustatytų higienos normų ir taisyklių, kurioje ruošiami, gaminami ir realizuojami maisto patiekalai.

Taip pat prekyba alkoholiu 22-8 val. turėtų būti draudžiama ne tik parduotuvėse, bet ir ne viešojo maitinimo įstaigose.

„Įsigaliojęs draudimas sumažino parduotuvių apyvartas, todėl daugelis verslininkų suskubo pakeisti veiklos rūšį. Tačiau tai padarė tik formaliai. Šiose parduotuvėse buvo įsteigtos viešojo maitinimo įstaigos, pavadintos barais, kurios įgijo teisę visą parą prekiauti alkoholiu vartojimui vietose ar išsinešti. Šios teisės aktų nuostatos išprovokavo žemesnio lygio viešojo maitinimo įmonių, pseudo barų, pseudo bistro, dirbančių per naktį kūrimąsi“, – apie problemą kalbėjo pataisų iniciatorius Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Erikas Tamašauskas.

Jo teigimu, daugelyje tokių įstaigų „sąsajos su maisto ruošimu yra labai nedidelės“.

Seimo nario nuomone, pasiūlymai pažabotų tokią prekybą, nes prekybininkas privalėtų atidaryti visus perkamo alkoholio butelius.

„Šiuo metu ta kavinukė ar baras netgi nedrįsta pirkėjo įsileisti į vidų, nes bijo plėšikų. Man teko matyti, kad visus gėrimus jie padavinėja per langelį maiše. Šis reikalavimas įpareigotų pardavėją gėrimą pateikti atidarytą, aš neįsivaizduoju, kad tas pirkėjas susigriebęs bandytų išsinešti penkis atidarytus butelius alaus“, – kalbėjo E. Tamašauskas.

Prieštaraujančių pasiūlymui nebuvo.

Jei šioms pataisoms pritars visas Seimas, draudimas nebūtų taikomas alkoholiniams gėrimams, parduodamiems tarptautinio susisiekimo traukiniuose, laivuose, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, neapmuitinamose parduotuvėse ir specialiose prekybos vietose, kuriose alkoholiniai gėrimai parduodami tik iš Lietuvos išvykstantiems keleiviams.

Visose kitose parduotuvėse pardavinėti alkoholį draudžiama 22-8 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją