„Aš manau, kad verslininkai elgiasi nekorektiškai išnaudodami degalines kaip barus, todėl manau, reikėtų po pateikimo pritarti“, - pristatydamas įstatymo pataisos projektą kalbėjo S. Bucevičius.

Politiko iniciatyvai ketvirtadienį po pateikimo pritarė 38 Seimo nariai, 2 parlamentarai balsavo prieš ir 3 tautos atstovai susilaikė. Tam, kad įstatymas įsigaliotų, Seime reikia dar dviejų balsavimų ir prezidentės parašo.

„Negaliu minėti degalinės, bet mažame miestelyje, kur gyventojų yra apie 1,5 tūkst., apyvarta degalais sudaro 1 tūkst. Lt, o alkoholio – iki 3 tūkst. Lt. Va, ir darykime išvadas, kam degalinė skirta – ar parduotuvės ir baro funkcijai atlikti, ar prisipilti degalų. O šiandien dienai, manau, kad jos atlieka baro ir parduotuvės vaidmenį, manau, kad tai neteisinga“, - pasakojo S. Bucevičius.

Šiuo metu prekiauti alkoholiu, be degalinių, Lietuvoje leidžiama stacionariose specializuotose alkoholinių gėrimų prekybos įmonėse, stacionarių prekybos įmonių specializuotuose alkoholinių gėrimų prekybos skyriuose, stacionariuose viešojo maitinimo įmonėse, kaimo gyvenamosiose vietovėse esančių stacionarių prekybos įmonių nespecializuotuose skyriuose, tarptautinio susisiekimo traukiniuose, siaurojo geležinkelio traukiniuose ir laivuose, kuriuose yra atskirai įrengtos viešojo maitinimo vietos, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, parodose bei mugėse, vykstančiose stacionariuose pastatuose, viešbučių kambariuose įrengtuose minibaruose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją