Vilnietis Paulius pasakoja, kad nustėro SEB internetinėje bankininkystėje pamatęs, jog už sąskaitų administravimą jam buvo nurašyti 3 litai. „Turiu tris sąskaitas šiame banke. Dvi nėra susietos su mokėjimo kortele, bet viena yra. Litas nuskaitytas ir nuo šios sąskaitos“, - pasakojo skaitytojas.

Pasak jo, SEB mokėjimo kortelę turi jau keletas metų. Kai tik jos galiojimo laikas pasibaigia, kortelę atsinaujina ir naudojasi ta pačia sąskaita.

SEB banko Komunikacijos skyriaus vadovė Ieva Kulvinskaitė teigė, kad pinigai nuo kliento sąskaitos, kuri yra susieta su mokėjimo kortele, buvo nuskaityta, nes nesusietoje sąskaitoje nebuvo pinigų.

„Gali būti atvejų, kai klientas turėjo mokėjimo kortelę ir jos galiojimo nebepratęsė, tačiau su kortele susieta sąskaita nebuvo uždaryta“, - teigė ji. Pastebėjus, kad yra nuskaitomi pinigai už sąskaitas, kuriomis nebesinaudojama, banko atstovė siūlo kreiptis į kredito įstaigą. „Jei paaiškėtų, kad sąskaita nebuvo uždaryta dėl banko kaltės, sąskaitos mokestis bus grąžintas“, - žadėjo I. Kulvinskaitė.

Paklausta, ar pasibaigus mokėjimo kortelės galiojimo laikui ir jos nepratęsus bankas automatiškai uždaro sąskaitą, banko atstovė atsakė: „Tai gali priklausyti nuo kliento pageidavimo.“ Jos teigimu, dažniausiai sąskaitos lieka neuždarytos klientų prašymu.

DELFI vėl susisiekus su vilniečiu Pauliumi, šis teigė, kad prieš kelis metus turėjo internetiniams atsiskaitymams skirtą kortelę, tačiau ja jau ilgai nesinaudojo. „Net negalvojau, kad jai yra atidaryta atskira sąskaita. Kai prisijungiu prie elektroninės bankininkystės, matau tik tris savo sąskaitas, o pasirodo turiu ir daugiau“, - stebėjosi pašnekovas.

SEB atstovė I. Kulvinskaitė teigė, kad klientai gali patys pasirinkti, kokie duomenys jiems rodomi internetinėje bankininkystėje: klientas gali matyti arba visas sąskaitas, arba tik tam tikras.

SEB sąskaitos aptarnavimo mokestis negalioja indėlių, kreditinių ar debetinių kortelių, vertybinių popierių, kurioje jie yra tvarkomi, sąskaitoms.

DELFI primena, kad nuo spalio 1 d. aptarnavimo mokestį kai kurioms sąskaitoms klientams taikys ir DNB.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (225)