Parduotuvės „Vero moda“ pirkimo vadovės Linos Skieruvienės manymu, šiuo metu nuolaidas žieminėms prekėms siūlantys prekybos tinklai tai daro ne iš geros valios, o dėl to, kad susidūrė su pardavimo sunkumais.

„Akivaizdu, kad jie turi problemų. Apsirūpinti prekėmis prekybininkai visuomet turi atsargiai. Nors buvo prognozuojama, kad ši žiema bus labai šalta, protingi verslininkai per krizę pasimokė ir stačia galva nebepuolė užkrauti prekėmis pilnų sandėlių“, – sakė ji.

Odos ir kailių drabužių salono „Karališkasis tigras“ savininko Mečislovo Subelio teigimu, pardavimas lapkritį pasiekė rekordinį lygį, tačiau gruodis dėl žiemos prognozių buvo ne toks pelningas: „Kai žiniasklaida pradėjo bombarduoti žiniomis, kad žiemos nebus, nuo to momento žmonės kailinius nustojo pirkti.“

Anot jo, gyventojai laukia tikrosios žiemos ir neskuba įsigyti kailinių, nors šiuo metu dar gali rinktis iš didelio jų asortimento. Vis dėlto M.Subelis nesibaimino, kad pardavimas kris, esą žiema sausį vis vien prasidės, o kailinių poreikis išaugs.

„Aprangos“ grupės rinkodaros vadovės Irmos Marcinkienės manymu, oro sąlygos drabužių prekybai yra labai svarbus veiksnys ir neabejotinai turi įtakos pardavimo rezultatams. Todėl šiais metais pardavimas būtų
geresnis, jei rudens ir žiemos sezonai būtų įprasti Lietuvai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją