„Čia kalbama ne apie visas išlaidas, bet apie reprezentacinių išlaidų dydžius, kurie yra reguliuojami pagal įmonės dydį. Jeigu įmonė turi 5 tūkst. Lt reprezentacinių išlaidų metams, tai juos ji gali skirti svečių priėmimui, žaisti golfą, meškerioti ar oro balionu visus paskraidinti, tai egzistuoja verslo pasaulyje“, – DELFI komentavo komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme numatyta, kad reprezentacinėms sąnaudoms nepriskiriamos medžioklės, žvejybos, plaukiojimo jachtomis, golfo, azartinių lošimų, stovyklavimo išlaidos. Tačiau įmonė reprezentacijai pinigus gali leisti, pavyzdžiui, kavai, verslo pietums, vakarienėms, banketams, kuriuose pristatoma jos produkcija.

75 proc. šių išlaidų yra neapmokestinama pelno mokesčiu, o 25 proc. apmokestinama.

Seimo narys Vydas Gedvilas ne kartą siūlė į reprezentacinių išlaidų sąrašą įtraukti ir golfą, tačiau kolegos jam nepritardavo. K. Glaveckas ir dabar nesiėmė spręsti, ar Seimo nariai pritars dabartiniam siūlymui.

„Žiūrėsime, komitetas pritarė, viskas priklausys nuo to, kokie bus argumentai“, – sakė jis.

Jei Seimas pritars pakeitimus numatančioms Pelno mokesčio pataisoms, naująją tvarką bus galima taikyti apskaičiuojant 2012 m. ir vėlesnių metų pelną.

Šiuo metu įmonių pelno mokestis yra 15 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją