Tokį pasiūlymą Dainiaus Budrio, neseniai perbėgusio iš liberancentristų pas socialdemokratus, vadovaujama darbo grupė trečiadienį įregistravo Seime.

Pagal dabartinę Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) redakciją, bauda už azartinius lošimus „iš pinigų, daiktų ir kitokių vertybių viešosiose, tam nenustatytose vietose“ bei būrimą viešosiose vietose siekia nuo 200 iki 500 Lt. Parlamentarai siūlo gerokai didesnes baudas: nuo 5 tūkst. iki 15 tūkst. Lt. Taip pat siūloma nustatyti, kad baudos būtų taikomos ne tik už azartinių, bet ir bet kokių kitų lošimų organizavimą tam neskirtose vietose.

Be to, parlamentarai ATPK siūlo papildyti nauju punktu, veikiausiai nukreiptu prieš galimą sportininkų piktnaudžiavimą lažybomis. Nuo 500 iki 1000 Lt baudomis siūloma bausti už dalyvavimą lažybose ar totalizatoriuose, kai „atliekami statymai dėl lažybų įvykių, kuriuose asmuo pats dalyvauja arba jis pats gali turėti įtakos lažybų baigčiai; taip pat dėl įvykių, kuriuose dalyvauja asmens artimieji giminaičiai ar šeimos nariai, arba šie asmenys gali turėti įtakos lažybų baigčiai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)