Ch.Lagarde, atskridusi į Rusijos sostinę sekmadienio vakarą, bus čia dvi dienas, o tada vyks į Kiniją ir Japoniją.

Pirmadienį numatytas jos susitikimas su prezidentu Dmitrijumi Medvedevu. Neaišku, ar susitiks Ch.Lagarde su Rusijos premjeru Vladimiru Putinu, dėl kurio sugrįžimo į Kremlių kitais metais D.Medvedevas atsisakė pretenzijų į antrąjį laikotarpį.

Paprastai šykščiai pateikiantis detales Kremlius pranešė, jog prezidento ir TVF vadovės susitikime "numatoma apsvarstyti aktualius dabartinės pasaulinės ekonomikos ir finansų klausimus, tarptautinės bendrijos dedamas pastangas jiems stabilizuoti ir krizės tendencijoms įveikti, taip pat atsižvelgiant į Dvidešimtuko vadovų susitikimo Kanuose išdavas, bei tolesnius žingsnius, žengiamus pertvarkant pasaulinę finansų sistemą".

Maskva pareiškė, jog pasirengusi dvišalėms deryboms su krizės apimtomis šalimis, bet apskritai pinigų euro zonai nežadėjo.

Rusijos finansų ministerijos pareigūnai sakė, kad Maskvai reikia aiškumo ir išsamios ataskaitos apie Europos gelbėjimo plano detales, taip pat dėl to, kas bus atsakingas už finansinių garantijų išdavimą.

Rusijos vyriausybė kol kas pažadėjo duoti tik 10 mlrd. dolerių ir tik kaip investicijas į TVF obligacijas.

Europos lyderiai siekia, kad Europos finansinio stabilumo fondas (EFSF) pajėgumas išaugtų iki 1 trln. dolerių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją