Inga Miliauskienė, Ūkio ministerijos Finansinių priemonių skyriaus vedėja, aiškina, kad galimybe pasinaudoti daliniu palūkanų kompensavimu galės smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės, kurios nuo 2012 m. kovo 1 dienos iki 2013 m. kovo pasirašė ar pasirašys finansavimo sutartis su bankais ar lizingo bendrovėmis.

50 proc. palūkanų bus kompensuojama, jei įmonė perka gamybos įrangą ir įrenginius, technologines linijas, miškų ūkio, statybos bei kitą specialiąją techniką, transporto priemones, išskyrus lengvuosius automobilius bei transporto priemones, kai į jas investuoja įmonės, veikiančios transporto sektoriuje.

Palūkanoms kompensuoti yra paskirta 30 mln. Lt, jeigu bus didelė šio priemonės paklausa, bus svarstoma galimybė šią sumą padidinti. Ministerijos žiniomis, smulkiajam verslui metinė vidutinė palūkanų norma šiuo metu svyruoja tarp 5-6 proc. Planuojama, kad parama galėtų pasinaudoti apie 100-150 įmonių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)