„Įdomus atvejis, kad „Snoras“ yra „Latvijas Krajbanka“ akcininkas, kuris yra išdavęs didelę paskolą „airBaltic“. Taigi perspektyvoje galime turėti ir nacionalines avialinijas“, – ketvirtadienio BTV specialioje laidoje apie „Snoro“ nacionalizavimą sakė jis.

Latvijos vyriausybei priklauso 52,6 proc. „airBaltic“ akcijų, o 47,2 proc. akcijų valdo „Baltijas aviacijas sistemas" (BAS) bendrovė, priklausanti verslininkui Bertoldui Flickui ir bendrovei „Bahamas Taurus Asset Management Fund Limited".

Rugsėjį buvo pasirodę žinių, kad BAS turimos akcijos užstatytos Latvijos bankui „Latvijas Krajbanka" ir jo pagrindiniam savininkui "Snoro" bankui.

Stasys Kropas
Spalio pradžioje oficialiai pasirašytas susitarimas dėl „airBaltic" gelbėjimo .

Susitarimą Latvijos valstybės vardu pasirašė susisiekimo ministras Uldis Augulis, taip pat BAS, kreditoriai „Latvija Krajbanka", bankas „Snoras“, „Investbank“, „Taurus Asset Management Fund Limited“, „Transatlantic Holdings Company S.A.“ ir UAB „KD Jet“.

Lietuva nacionalinių avialinijų neturi nuo tada, kai 2009 m. bankrutavo „flyLAL“, kuri buvo privatizuota 2005 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją