Vilniaus apygardos teismas antradienį nutarė nekilnojamojo turto bendrovės „Sartonic būsto statyba“ vadovės A. Linkienės ir jos vyro V. Linkos ir ieškinius atmesti, o banko reikalavimus tenkinti iš dalies, t.y., priteisti banko naudai 1,5 mln. Lt įsiskolinimą, susikaupusias palūkanas ir sumokėti DNB bankui už patirtas advokatų ir bylinėjimo išlaidas. Bankas prašė priteisti daugiau – 2,6 mln. Lt ir kitas išlaidas.

Verslininkas su žmona teismui aiškino, kad DNB sutartis su jais sudarė tinkamai neišaiškinę rizikos, instrumento veikimo esmės ir kitų aplinkybių.

Bankas visus klientų priekaištus užginčijo, o gynybai pasitelkė net vieno iš banko darbuotojų slapta padarytą pokalbio su investuotoju įrašą. Jame klientas esą pripažino supratęs sudaromų sandorių esmę ir riziką.

Teismo sprendimas gali būti skundžiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)