„Juo siekiama patikrinti Lietuvos banko pateiktą informaciją apie galimai padarytas nusikalstamas veikas ir imtis visų priemonių banko turtui apsaugoti bei galimos žalos atlyginimui užtikrinti“, – teigiama prokuratūros pranešime spaudai.

„Kalba eitų apie dalies turto nebuvimą banke – su tuo galimai būtų susiję atsakingi banko asmenys. Inspektavimo metu mes pastebėjome, kad trūksta nemenkos vertės vertybinių popierių, kurie banko nurodomi užsienio jurisdikcijose. Dėl jų buvo kreiptasi į užsienio valstybes, jos atsakė, kad tų vertybinių popierių nėra, todėl atitinkamai banko turto vertė reikšmingai yra sumažėjusi“, – sakė Lietuvos banko vadovas, žurnalistų paklaustas, kokia nusikalstama veika pastebėta.

Anot V. Vasiliausko, trūkstamų vertybinių popierių vertė – daugiau nei 1 mlrd. Lt.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal keleto nusikaltimų finansų sistemai, valstybės tarnybai ir nuosavybei požymius.

Šiuo metu įtarimai niekam nepateikti.

Trečiadienį Vyriausybė skubiai sušauktame posėdyje nusprendė perimti banko „Snoras“ akcijas visuomenės poreikiams.

„Sprendimas priimtas įvertinus banko „Snoras“ finansinę būklę ir remiantis Lietuvos banko išvada, kurioje konstatuota iškilusi grėsmė, kad banko „Snoras“ turtas gali būti mažesnis nei jo įsipareigojimai“, – teigiama Vyriausybės pranešime.

Kiek anksčiau trečiadienį Lietuvos banko valdyba pranešė nutarusi laikinai stabdyti banko „Snoras“ veiklą, paskirti jam laikinąjį administratorių ir taikyti laikinąsias banko turto apsaugos priemones.

Banko veiklą žadama atnaujinti pirmadienį.