„Tos įmonės, kur yra normalus socialinis dialogas ir diskusijų kultūra, ten problemų nėra. Ten, kaip sako, kur yra pirma karta nuo Gariūnų, ten yra pagrindinės problemos, nes, iš tikrųjų, supratimas, jog vienas viską galiu, o kiti žmonės yra instrumentas – blogas“, - mano A. Mikalauskaitė.

Pasak viceministrės, įmonės, investavusios į pokalbius su darbuotojais ir išlaikiusios komandą, skina savo darbo vaisius.

„Bendravimo arba diskutavimo kultūra ateina iš įmonių, kurios turi užsienio kapitalo. Turime ir lietuviško kapitalo įmonių, kurios pajunta, kad galbūt kalbėjimas šiai dienai atrodo ir nelabai reikalingas, bet po kažkokio laiko, kuris vadinasi praėjo krizė, dabar atsigavimas ir reikia kolektyvo žmonių, tie, kurie investavo į dialogą ir išlaikė žmones, jie bus laimėtojai. Tie, kurie galvoja, aš šiandien gudrus, nes galiu greitai atleisti, greitai priimti, už lango yra 200 tūkst. žmonių ir aš pakeisiu bet ką bet kuo, tai tie bus pralaimėtojai, bet yra tik laiko klausimas kada tai bus“, - dėstė A. Mikalauskaitė.

Viceministrė pabrėžė, kad ir šiandien vykstanti diskusija dėl Darbo kodekso yra reikalinga, nes padeda įvairioms pusėms pradėti kalbėtis, kas yra taisytina bei galiausiai susitarti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)